CAPITOLUL 4.1: Femeia inteligentă

 

Ea:  Viața este scurtă! Încalcă-i regulile: iartă repede, sărută incet, iubește deșănțat, râzi necontrolat și nu regreta nimic din ce te-a facut să zâmbești…

El:  Cu totul pe “repede înainte” riști să pierzi frânele și să derapezi direct în gard… sau în brațele vreunui șmecher.

Ea:  Am vrut să fiu o femeie independentă, o femeie care-și plătește facturile,  o femeie stăpână pe propria ei viață…așa că am devenit acea femeie.

El:  Dacă-ți platește altul facturile, tu esti și mai stăpână…și pe viața ta și pe a lui…două vieți la preț de una! Acuma șeful tău, de la serviciu, este parțial stăpân pe viața ta, deci ție ți-a rămas o umbră.

Ea:  Sunt o femeie suficient de inteligentă, încât să decid în fața cui să arăt cât de fragilă sunt.

El:  Fragilitatea este un fel de alint la femeie, să te fereasca Domnul  de reversul medaliei…că nu e de bine. Cele mai teribile trupe de șoc au fost formate din femei.

Ea:  Nebunia mea …este mult mai interesantă decât normalitatea ta.

El:  Asta te și face vizibilă…oamenii normali sunt insignifianți..

Ea:  În fiecare femeie exista o creatură salbatică și naturală, o forța incredibilă, plină de creativitate și pasiune și de o intelepciune fără vârstă.

El:  Noi de ce întâlnim atât de rar aceasta creatură sfâșietoare…sau  are alte benzi de circulație!?!


Ea:  Frumusețea  vieții de aici vine. Din poveștile care conțin nechibzuință, teamă, adrenalină, un pic de nebunie, pasiune sau mister.

El:  Viața nu este o înșiruire de povești, ci o înșiruire de provocări, dar pentru a le face față ai nevoie de cele pe care le-ai pomenit.

Ea:  Chiar ca femeie inteligentă, uneori simți nevoia să ai pe cineva care să te asculte, să te ajute, să-ți dea un sfat. Cineva care să te încurajeze. Dar, de obicei, cand  ai probleme, toți te ocolesc, zicând : “Daca ești inteligentă, descurcă-te singură!”

El:  Pentru că asfel se satisfac, mulțumindu-și inferioritatea.

El:  O femei inteligentă lasă întodeauna bărbatul să decidă.

El:  Pentru a lăsa responsabilitatea  pe umerii celuilalt. Daca iese rău, e vina lui, daca iese bine, ea pretinde că ți-a lasat decizia “ca să te simți și tu bărbat!.”

Ea:  Îmi plece femeia care stie joace cu personalitatea ei. Îmi place femeia care are , pentru că poate. Îmi place femeia care se lasă greu, pentru că știe  cât valoreazaă. Îmi place femeia care știe să își pună în valoare atuurile.

El:  Și mie!

Ea:  In spatele fiecărei femei de succes…stă ea însăși!

El:  Dar însingurată!


Ea:  (citând din Monica Nistorescu) Femeia deșteaptă este o pacoste pe capul bărbatului. În primul rând ea citește, deci mănâcă din timp…e curioasă, agilă, vivace, adică obositoare! Pe urmă are păreri pe care le susține și argumentează cu indecenta limpezime. Nu prea gătește, dar când o face, o face bine.

El:  Dezechilibru hormonal:  exces de testosteron:  explicând faptul că fumează, bea,  înjură ca un birjar și nu numai la volan, nu prea vrea copii  sau chiar spune ca nu îi  plac, este egoistă în pat și în viață…ba chiar poate să-i placă femeile. La ce  mi-ar trebui?

Ea:  Realitatea mea este aceea pe care mi-o inventez eu…

El:  Tipic feminin…nu trebuie să convingi pe nimeni prentru ca toți realizează că ești din alt film.

Ea:  Secretul înțelepciunii este să știi ce lucruri să treci cu vederea.

El:  Dar să nu le pierzi evidența.

Ea:  Conștiința propriei valori, e aroganță doar pentru cei care n-o au.

El:  Dar asta nu justifică să o terfelești printre netrebnici.

Ea:  Femeia frumoasă și deșteaptă nu a fost niciodata singură…chiar și când spune că este singură. Ea intotdeauna are pe cineva în minte, în inima și în pat. Știi de ce? Pentru că este imposibil să te desparți de parfumul și de cuvintele ei!

El:  Deci punem pe locul întâi, condițional…frumoasă! Deșteptăciunea în subsitdiar.


Ea:  O femeie înțeleaptă îi va arăta bărbatului subtil direcția și îl va susține pentru a se îndrepta într-acolo.

El:  După care va pretinde caimacul succesului.

Ea:  O femeie inteligentă este aceea care este capabilă să construiască o fundație solidă iubirii din cărămizile pe care le-au aruncat alții în imaginea ei.

El:  Trebuie să mulțumești celor care te-au criticat, chiar cu dujmănie, pentru că ei ți-au arătat calea.

 

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)