Capitolul 23 Ce doresc și ce nu doresc femeile (continuare)

Ea – Femeile  iși doresc un bărbat pe care să-l descopere în fiecare zi, de la care poate învăța ceva și care accepă  sfaturi fără a se ascunde în spatele mândriei. Deși îi admiră, nu le atrag muschii, le atrage modul de a gândi.

El – Eu cred că vreți să-l descoperiți… în fiecare noapte furându-i  plapuma, că vreti să  învațați cum se accesează on-line contul lui bancar și să accepte ca pe lânga rugamințile de “ a face și el ceva în casă” și instrucțiunile cum să facă.

 

Ea – Nu vreau o relație, relațiile te trag înapoi…vreau un prieten, cel mai bun, cu care să pot să dorm și să fac dragoste, să facem rele amândoi, să calătorim, să facem cumpărături, să mă distrez cu el prin lume și cu care să conviețuiesc…cu care să pot progresa ca individ.

El – Totul până la cumpărături…dacă-l târăști la shoping și nu-l lași să te aștepte la cafenea, l-ai pierdut.

 

Ea – Femeile care spun (și fac) “mă descurc singură”, “îmi iau eu singură”,,pot și eu”, nu pot fi cumpărate sau impresionate decăt prin caracter.

El – Și rămân tot singure și impresionate.

 

Ea – În principal femeile își doresc atenție, atenție și nu atenții, prin gesturi ,mici , dar a căror lipsă nu o  pot ierta și nici uita niciodată. Ele nu iartă: să uiți aniversarea zilei ei de naștere, să uiți aniversarea zilei de cununie, să uiți să zâmbești când pleci și vii acasă, să răsplătești cu un sărut  faptul că te asteaptă cu mancarea caldă și după miezul nopții, să nu uiți să anunți când întârzii, să uiti că mai există și  îmbrațișari fără motiv…deh, atenții!!!

El – Că dacă nu ești tu atent cu ea,  poate stârni atenția altora! Dar mai ales să nu uiți să suni din gară că te-ai întors din delegație, sau de la birou că ai terminat și vii acasă.

 

Ea – Ce caut? Nu știu. Poate nimic, poate totul…poate acum, mai mult decât  a căuta , vreau să trăiesc clipa.

El – Relativismul feminin duce mereu la trăirea clipei! Restul este relativ…

 

Ea – Femeia își dorește să fie totul cala început: multă tandrețe din partea partenerului, mici atenții din când în când, să fie consolată la supărare și mai ales să fie apreciate de acesta.

El –  Dar și el ar vrea, în schimb, să i se recunoască valoarea, să nu fie deranjat când se relaxează, să fie primit acasă cu zâmbetul pe buze, să fie drăgăstoasă fără motiv, și mai ales să fie iubit și după ce apar copii…

 

Ea – Toate femeile își doresc o relație reușită, dar uită faptul că la construcția ei trebuie să participe și ea.

El – Reușita relației în acceptul feminin se numește mariaj…dar femeia crede că rolul ei este numai să spună“Da“.

 

Ea – O femeie nu are nevoie de cuvinte încâlcite, exagerări, ori complimente belicoase, ci de gesturi. Are nevoie de tandrețe, de poezie, cuvinte puține dar profunde și calde, de respect.

El – E de înțeles, vorbăria este la ea!

 

Ea – Îmi plac ironia fără cinism, luciditatea fără nihilism, viața dulce fără culpabilitate, politețea fără ipocrizie, timiditatea fără afectare, generozitatea fără pomană, viața fără plictis, lacrimile fără motiv.

El – Sună a declarație electorală…suntem obijnuiți”fără”…tot cu fără?

 

Ea – Îmi place bărbatul care poate atinge mintea mea, să-mi violeze inima şi să-mi seducă sufletul. Cel care crede că mă îmblânzește, ca apoi să mă lase liberă să-l iubesc, cel care nu pretinde că mă iubeste, dar o face. Îmi place bărbatul care înainte să-și foloseasca mâinile, știe să-mi creeze emoții.

El – Acela nu este un romantic, este un bărbat inteligent, care știe cum să te ia. Frumusețea intelectuală nu înseamnă să știi multe,ci să știi ceea ce trebuie, când trebuie!

 

Ea – Cel ce iubește fără condiții, nu impune nici o limită libertății sale și nici libertății altcuiva.

El – Dar să-și cunoască propriile limite. Dacă le impune celuilalt, prima tendință obsesivă eset să sară peste ele. Și va sări!

 

Ea – Asumă-ți iubirea, omule frumos! Dă-i voie să-ți pătrundă în suflet, în gânduri și în întreaga viață las-o să te scalde în lumina ei. Luptă să o păstrezi acolo, fă-o să crească prin încredere în cea de lângă tine, prin respect față de ea și, nu în ultimul rând, prin iertare..

El – Toate cereți imperios iertarea. Sunteți așa de copleșite de păcate? Numai dacă iartă, el merită respect?

 

Ea – Îmi dau seama că vreau pe cineva care să știe cum sunt. Care să recunoască sosirea mea după fumul și mirosul meu…pentru că doar atunci voi fie Eu.

El – Cu fumul merge, cu fumurile nu. Cu mirosul depinde…cum și unde miroși. Mirosul este un factor foarte important în declansarea libidoului, nu numai la câini.

 

Ea – În viață, aleg să  trăiesc, nu să supraviețuiesc.  Aleg sa fiu un om simplu pentru că omul simplu este o valoare.  Aleg să iubesc faptele și nu cuvintele.  Aleg  să merg înainte pentru că înapoi am fost deja!

El – Bune alegeri…dar nu privi  înapoi cu mânie și nici cu scuze. Nostalgia e permisă.

 

Ea – Aleg să stau cu oameni care mă iubesc și nu cu oameni care doar îmi spun”Te iubesc!” Aleg să stau cu oameni care mă  adoră și nu cu oameni care îmi spun „te ador!” Aleg să stau cu oameni care te îmbracă în fapte și nu te sufocă în cuvinte dulci pe care nici ei nu le cred, la final de zi!

El – Diferența între vorbe seci și fapte mute este golul în care îți place să pendulezi.

 

Ea – Vreau să stau cu oameni care mă acceptă așa cum sunt și nu cu oameni care doar mă plac! Vreau să stau cu oameni care nu se gândesc de două ori înainte de a mă alege pe mine!

El – Plăcutul la prima vedere este calea spre” La revedere!”

 

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)