CAPITOLUL 18: Femeia puternică.

CAPITOLUL 18 Femeia puternică

 

Ea:  Femeia puternică nu a ales să fie puternică…a fost nevoită să devină!

El:  Altfel nu i se vedeau colții , dar nici ghiarele.

Ea:  În spatele unei femei puternice se află Psihologia, amantă mult mai pricepută decât Speranța.

El:  Speranța te învață răbdarea, Psihologia nu are răbdare, ea-i spune fetei din casă, Intuiția, cui să-i deschidă și cui să nu-i deschidă ușa de la intrare.

Ea:  Pe principiul  “ce nu te omoară ,te întărește” așa sunt femeile puternice. Ele trec cu capul sus peste toate eșecurile vieții…învață tot ce se poate învăța din orice situație…nu renunță la ce își doresc…însă știu să piardă o luptă, ca în final să câștige războiul.

El: …asta pentru că știu că dacă se impiedică la timp și cade intr-o poziție ispititoare, războiul este câstigat la masa verde….

Ea:  Femeia puternică și sigură pe ea deranjează! Ea deranjează chiar și fără să facă nimic. Doar că unora le pare o prezență pe cât de răvășitoare, pe atât de stânjenitoare pentru ei. E clar, femeia care deranjează nu este nici pe departe pe placul tuturor, dar este exact pe placul cui trebuie!

El:  Tocmai bună de băgat în politică, să facă opoziție…că oricum poziția ta depinde numai de ea.

Ea:  Să fii puternică este ca și cum ai fi deja o doamnă. Dar atunci când le spui oamenilor că ești o doamnă , chiar nu ești.

El:  Azi, la toate curvele trebuie sa te adresezi cu “doamnă” . Doamnele au prestanță și se cunosc după primul gest…nu după îmbrăcăminte sau fard.


Ea:  Cea  mai frumoasă vârstă a unei femei este atunci când încetează să-și împlinească anii și începe să-și împlinească visele.

El:  Pentru că atunci are exact vârsta pe care o dorește.

Ea:  Sunt puternicã, sunt impulsivã, sunt obraznicã, sunt agresivã…şi apoi, în spatele a ceea ce vezi, sunt eu…eu care mã apropii repede de oricine..eu care in ciuda dezamãgirilor continui sã am încredere..eu care cred cã existã încã bunãtate…eu care când mã cert cu cei pe care-i iubesc,  plâng..eu care pentru a-i ajuta pe alții, uit de problemele mele…Eu…

El:  Unii tac pentru că nu înțeleg nimic, alții tac pentru că înțeleg prea multe, eu tac pentru că te înțeleg și atât.

Ea:  Ai văzut în ochii mei, puterea inimii mele…de aceea nu-i puteai privi!

El:  Dacă m-aș putea uita în ochii tăi, nu însemnă că inima ta e slabă, ci sânii cam repetenți.

Ea:  Să nu-ți fie frică să mergi unde nu ai mai fost niciodată ori să faci ceea ce nu ai mai facut niciodată…Ambele sunt necesare pentru a avea ceea ce nu ai mai avut niciodată și asta pentru a deveni puternică, așa cum nu ai mai fost niciodată!

El:  Dacă scapi, devii mai puternică, dacă nu, nimeni nu știe ce vei deveni…

Ea:  Dacă ești singură, nu însemnă că ești o femeie slabă, însemnă ce ești o femeie atât de puternică, încât știi să aștepți ceea ce meriți.

El:  Nimeni nu primește nimic pentru că merită, ci pentru că știe cum să câștige.


Ea:  Daca vrei să fii puternică, reinventează-te, reamintește-ți sau învață ce este feminitatea!

El:  Să fii femeia perfectă trebuie să ai inima mai mare decât sânii și mintea mai deschisă decât picioarele!

Ea:  Să fii dezbracată nu însemnă să-ți dai hainele jos, însemnă să-ți deschizi sufletul și să-l lasi să intre în viitorul tău, în zambetul tău, în temerile tale…numai și numai când vrei tu.

El:  Bine, dar de regulă el nu vrea să intre în viitorul tau, ci altundeva…și în prezent.

Ea:  Vine un moment în viață, în care trebuie să alegi între a întoarce pagina sau a închide cartea! Orice ai alege,îți trebuie putere și mult curaj!

El:  Sau cineva să-i dea foc cărții…iar tu nu vei afla niciodată deznodamântul!

Ea- Nici o  haină nu-i va da femeii clasa pe care n-o are! Și nici o goliciune nu i-o va lua.

El:  Regina rămâne regină și dezbrăcată…slujnica e tot slujnică în hainele reginei.

Ea:  Când sunt nervoasă, țip, plâng, mă lupt , dar apoi mă liniștesc și totul trece. Când sunt dezamagită, țip înăuntru, plâng fără lacrimi, dar arăt în afară calmă și rece. Dar nu trece!

El:  Deci , când femeia este nervoasă,fii tu calm, că valul trece! Dacă ai dezamăgit-o, e simplu, renunță!


Ea:  Certitudinea poate fi durere, incertitudinea este agonie pură!

El:  Orice dilemă are-o rezolvare: între haz și necaz …preferi soția.

Ea:  Leoaica nu este niciodată subversivă, ea te lasă să fi rege atâta timp cât ii face ei plăcere.

El:  Dar cât leul e sătul și doarme, mai primește și… vizite din vecini, și asta îi face plăcere.

Ea:  Ca să fii stăpână pe situație trebuie să știi să alegi.Nu există alegere corectă sau alegere greșită. Dacă te face fericită, decizia este corectă.

El:  Dacă ai ales momentul, uită că există vreun viitor. Fără extensii, că nu ai păr destul de bogat!

Ea:  Să nu-ți fie rușine niciodată că simți ceva. Să nu-ți fie frică să arăți că-ți pasă, că în tine ceva se mișcă de fiecare dată….toate acestea arată că ai puterea de a domina momentul.

El:  Tot ce este natural nu este rușinos, chiar dacă este pe față! Prin dos…ferește-te! Valoarea ta nu este cu nimic diminuată de faptul că alții nu știu să o vadă.

Ea:  Retrageți-vă puterea din simțuri, nu deveniți captive în ele! Plasați-vă puterea în interior! Acolo este locul unde adevărata putere rezidă! Dezvoltă-ți personalitatea!

El:  Personalitatea deschide multe uși, dar caracterul le menține deschise.


Ea:  Știu că există femei slabe care vor de la bărbați mașinile, banii sau cadourile. Dar eu sunt altfel, fiind eu puternică, nu îți cer decât zâmbetul, sinceritate, atenția ta și poate numele tău…

El:  Da, la început îmi iei numele, apoi devi contabila banilor , stăpâna casei și la divorț îmi iei și mașina.

Ea:  Iertarea este cea mai frumoasa dovadă de dragoste. Doar o persoană puternică își va cere iertare și o persoană și mai puternică va putea ierta…

El:  Dar nu va putea uita…și îți va dovedi că nu uită cât de des posibil, până-ți iei câmpii!

Ea:  Vine un moment în care trebuie să decizi: vrei să fii o prințesă care să fie salvată…sau o luptătoare care se salvează singură? Eu am ales a doua variantă! Asta nu înseamnă că nu mi-ar plăcea să fiu prințesă…din când în când!

El:  De Halloween…

Ea  (citându-l pe Dan Andronic):  Chiar și cea mai puternică femeie refuză să mai lupte de dragul unui bărbat care nu e în stare să ridice un deget pentru ea.

El:  Dacă nici măcar un deget, ce să mai vorbim despre altceva…totuși eu nu cred că o femeie puternică se multumește cu degetul.


Ea:  Femeia puternică moare, totuși, după bărbatul care știe cum să se comporte cu ea și care o  respectă!

El:  Adica dupa cel care-i respectă…viciile, obsesiile, extravaganțele, perversitațile…dominația.

Ea:  Din păcate, nu știu să le spun oamenilor pe care îi iubesc, cât de mult îi iubesc…ori din timiditate, ori din mândrie prost înțeleasă…ca să nu arăt vreun punct de slăbiciune. rebuie să par că am puterea de a-mi controla sentimentele.

El:  Bine faci că nu le zici…iubirea nu se zice, se arată. Pentru asta nu contează  nici timiditatea și nici mândria. Și nu spune nimănui problemele tale. Pe 20% nu-i interesează și 80% sunt fericiți că le ai.

 

 

 

 

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)