CAPITOLUL 15: Ce înseamnă un bărbat adevărat.

CAPITOLUL 15 Ce înseamnă un bărbat adevărat

 

„Pentru a cuceri, un bărbat trebuie să se arate la început înfrânt.”

Anonim


Ea:  Bărbații adevărați sunt aceia care înebunesc după femeile care știu să spuna “Nu”. Cei mediocrii se mulțumesc cu orice.

El:  Asta pentru că bărbații advărați știu că la femei “Nu” înseamnă “Poate”…    “Poate” înseamnă”Da”  …iar “Da” există numai la cununie,după care dispare.

Ea:  Să fii bărbat adevărat nu înseamnă că nu ai voie să fii uneori slab ori să cedezi. Trebuie doar să nu te pierzi în detalii și să vezi calea de ieșire. Orice om cade, dar nu toți se pot ridica mai puternici:  ei bine, tu vreau să fii dintre cei puțini!

El:  Cine nu știe să piardă, nu găsește calea spre câștig.

Ea:  Un bărbat adevărat își dă seama că o fată cu caracter complicat este cea mai bună alegere, pentru că ea tinde pentru ceva mai bun pentru amândoi, fiind o persoană creativă și inventivă.Ele investesc în scopul lor final toată pasiunea, grija și emoțiile sale.

El:  Și dacă scopul final reușește, este meritul ei, dacă nu, bărbatul este un ratat.

Ea:  Bărbatul adevărat face de mâncare, îți oferă aventuri culinare, este pofticios chiar dacă nu este mofturos.

El:  Greșești dacă crezi că el te peferă în pat în loc de bucătarie, este o ordine în  toate. Nu poti înlocui masa cu patul. Pe burta goală, dragostea dă migrene.

Ea:  Bărbatul adevărat nu-și scoate sub ochii tăi cardul Visa Cadmium când plătește… și nu examinează nota de plată.

El:  Ți-l dă ție să plătești ca să te simți o doamnă, de parcă tu ai fi maică-sa.


Ea:  Bărbatul adevărat intră primul în restaurant, ca să nu cumva înauntru să fie o orgie, îți ține ușa deschisă la ieșire și apoi merge pe partea dinspre stradă a trotuarului ca să te protejeze  …

El:  Păi de asta-i bun, de protecție…

Ea:  Un bărbat  adevărat știe să înjure mai abitir decât birjarii…dar se abține.

El:  Se abține și el cât poate…sau până-și da cu ciocanul peste degete ca să-ți fixeze ție oglinda în cui.

Ea:  Bărbații adevărați luptă pentru femeile dificile, cei patetici se multimesc cu cele ușoare.

El:  Femeile dificile consumă timp, energie, benzină și bani…cele ușoare numai bani.

Ea:  Un bărbat adevărat nu pune întrebări,nu cere aprobarea pentru acțiunile pe care urmează să le facă, ci doar le face. Dacă femeia de lângă el nu este de acord, îi va spune.

El:  Sau îi va scoate ochii.

Ea:  Un bărbat adevărat niciodată nu se supără pe femeia lui…el asteaptă sa-i treacă supărarea …și continua să o iubescă mai departe.

El:  Si cât asteaptă se duce și trage o baută …ca să-i ardă de  iubit!


Ea:  Un bărbat adevărat este ca un lup: ori e singur, ori cu lupoaica lui. Alergatul dupa oițe este treabă de berbeci!

El:  Da, dar lupul nu poate fi dresat și ținut pe lângă casă!

Ea:  Un bărbat adevărat este acela care a învățat să iubească înainte să învețe să facă dragoste, care se emoționează și varsă lacrimi, fără să lase impresia că este un,,dur”…cel care știe să facă o femeie să râdă, iar la nevoie să fie în stare să-i șteargă lacrimile.

El:  Iubirea dinainte de a învăța să facă dragoste nu seamănă de loc cu cea de după. Prima o sugi de la pieptul mamei, a doua o înveți de la o mulțime de profesoare…dacă  îți dai silința.

Ea:  Un bărbat adevărat este acela care știe să privească o femeie drept în ochi,atunci când îi spune,,Te iubesc!”.

El:  Știi ce greu este să-ți ridici ochii de jos…atracția e mare!

Ea:  Un bărbat adevărat face o femeie să tremure de plăcere, nu de frică!

El:  Si dacă simulează?

Ea:  Bărbații mărunți cred în noroc și circumstanțe. Bărbații puternici cred în cauză și efect.

El:  Barbații inteligenți fructifică șansa (norocul) și speculează circumstanțele, pentru că ei știu că determinismul a împiedicat lumea să evolueze unde trebuia deja să ajungă, punând-o la discreția oamenilor puternici.


Ea:  Bărbații cu intenții bune fac promisiuni, bărbații adevărați le respectă.

El:   Iar bărbații fără intenții plătesc anticipat.

Ea:  Un bărbat adevărat, care se respectă, preferă o femeie cu care poate purta o discuție care are sens, o femeie care îl provoacă prin înțelesuri fine, o femeie care știe și a iubi și a se juca. Și nu doar una cu un trup ispititor, care se plictisește de propria ei viață.

El:  Preferă, dacă ar avea de unde alege.

Ea:  Orice bărbat adevărat este pretențios. Își alege femeia după adevărate criterii bine stabilite: să fie demnă, educată, cuminte, să fie oglinda sobrietății lui, să fie părerea finală în deciziile lui și punctul de plecare pe orice drum nou. Știe, cu ochii închiși, să aleagă o femeie responsabilă, cu care poate să construiască.

El:  Un bărbat adevărat face diferențe. Știe, cu ochii închiși să consume o damă de consumație, să plătească și să uite de ea.

Ea:  Nu contează cât ești de puternic! Oricum,într-o zi se găsește o femeie care să te facă slab! Slab în sensul de a-ți arăta vulnerabilitatea. Dar abia atunci poți să spui că ești puternic. În momentul în care îți asumi slăbiciunea.

El:  Vezi? Nu totul se trage de la cap, mai se trage și de la călcâi…sau dintre călcâie.

 

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)