CAPITOLUL 5.1: Gândurile femeii despre bărbați

 

Ea:  Bărbații și băieții? Câtă diferență! Băietii vor o parte dintr-o femeie, bărbații  vor acea femeie.

El:  Fiecare știe cât poate duce….sau îndura!

Ea:  Bărbații sunt frumoși atunci când se bâlbâie la prima întâlnire, atunci când au învățat să te iubească, dar, mai ales când, la rândul lor, sunt iubiți.

El:  Dulcea naivitate adolescentină…respingătoare penru femei…de aceea, băieții buni trebuie să fie răi.

Ea:  Există bărbați mișto! Bărbați cu suflet de copil și brațe ce-ar putea să-ți cuprindă Universul. Bărbați ce ar putea să-ți alinte clipele. Să te răsfețe între ceasuri. Să te adulmece ca pe-o cafea băută-n doi. Bărbați care te-ar căuta și printre vise.

El:  Bărbați de lux. Se cumpără cu ora și costă multă suferință…fiindcă toți bărbații mișto sunt căsătoriți.

Ea:  Bărbații sunt mișto atunci când se împiedică de pragul inimii, când își ascund rușinea după zâmbete, când te învăluie în tăceri subite, atunci când buzele lor încearcă să le guste pe ale tale.

El:  Tăcerile subite sunt acelea în timpul cărora îți descoperă noi forme prin cine știe ce crăpătura a rochiei sau adâncimea decolteului.

Ea:  Bărbatul vede într-o femeie, exact ceea ce femeia îl invită să vadă.

El:  Asta crede ea. Ca să iasă din casă femeia stă la oglindă o oră și se machiază, se rujează, își  face conturul, sprâncenele, își fixeaza părul și când iese pe stradă barbații întorc capul și spun: ”uite ce cur mișto are aia”.


Ea:  Când unui om îi pasă cu adevarat de tine va veni fară să-l chemi, te va lua în brațe fără să i-o ceri și nu te-ar putea părasi nici dacă l-ai ruga. Un om care te iubeste nu te lasă la greu, la nervi  sau la voia întâmplării…

El:  Doar că tu nu apreciezi asta, doar crezi că ți se cuvine, și că delăsarea ta nu poate schimba nimic din atitudinea lui…eternul iubit devenit prieten pe  viață. Telenuvelă!

Ea:  Bărbații pot iubi! Dacă ai vazut vreodată un bărbat care iubește vei ști ce  înseamnă fericirea pentru femeia căreia  i-a dăruit toată dragostea.

El:  Iar ea jubilează când vede cum îl perpelește și cum el  se topește pe picioare. Că nu-I nimic mai dureros decât să-ți pierzi sufletul în ochii celuilalt.

Ea:  Fiți întelegători! Știați că o femeie își jertfește un an din viață să se hotărască cu ce să se îmbrace?

El:  Da dar și din viața mea!

Ea:  Pun pariu că fiecare bărbat ar fi fidel dacă  Dumnezeu i-ar tăia cate un cm. din bărbăție de fiecare dată când își înșală partenera.

El:  Dar Dumnezeu nu se pleacă la mintea ta…el nu semănă frică, doar iubirea aproapelui, deci depinde cât de aprope știi să te ții și cât lași să se apropie alta.

Ea:  Puterea unui bărbat nu stă în mărimea umerilor ci în lungimea mâinilor cu care te îmbrățișează.

El:  Lungimea numai a mâinilor ?


Ea:  Pentru a satisface o femeie,trebuie să-i înveți coardele și,mai apoi,întreaga partitură.

El:  Important este să nu fii afon.

Ea:  Un bărbat frumos,îți poate promite fericirea! Un bărbat cu caracter ți-o și oferă!

El:  Fericirea? Mărul discordiei care se pretinde ca fiind mărul concordiei…mărul lui Adam. Oare femeile fac dragoste cu ochii închiși pentru că nu suportă să vadă un bărbat fericit?

Ea:  Pentru mine,bărbatul perfect are răbdare. Cu el,cu mine și cu lumea. Găsește de cuviință să-și tragă un scaun mai aproape și să-și plece urechea la nimicurile femeiești,pe care țin să i le împărtășesc,din când în când.

El:  Ascultă, dar crezi că le și aude?…dacă le aude, crezi că și le înțelege?…dacă le și înțelege, crezi că îl și afectează?

Ea:  După 40 de ani, ochiul cu care sesizezi frumusețea feminină,își schimbă acuitatea. Atenția se mută,de pe fenomenul pur erotic al femeii,pe spectacolul estetic al ființei ei.

El:  Și când spectacolul se sfârșește, ochiul mai simte nevoia să-și înprospăteze privirea prin lumea erotică, nu de altceva, doar ca să se recalibreze.

Ea –Bărbatul  care crede că le știe pe toate este de-a dreptul enervant pentru noi , femeile, care oricum le știm pe toate.

El:  Păi nu? E mai bine să pari ,,iubăretul dus cu pluta,,…Să pari!


Ea:  Dacă voi nu arătați ca modelele din Calvin Klein, de ce vă așteptați ca noi s arătăm ca îngerii din Victoria Secret?

El:  Ce alea sunt îngeri? Alea sunt diavolițe!

Ea:  Numai când un bărbat își dă seama că poți trăi fara el, realizează că nu mai poate trăi fără tine.

El:  Realizează sau numai pretinde?

Ea:  Cine nu vede în sufletul femeii, nu are ce cauta în viața ei.

El:  Depinde de mărimea sufletului…uneori trebuie să te uiți cu lupa!

Ea:   Tot ce știu despre mine…esti TU!

El:  Restul este : nu știu, nu am fost eu, nu-mi amintesc…lasă-mă-n pace!

Ea:  Femeile, fantomele și fantasmele apar,la un moment dat, în viața oricărui bărbat. Femeile îi trăiesc viața și îl îmbracă în propriile lor gânduri, fantomele ajung să-i bântuie solitudinea, iar fantasmele dau târcoale nesiguranțelor și temerilor.

El:  Interesant este că toate trei au același chip și aceeași menire, de a-l cotropi.


Ea: (citând din Voltaire)  Toate raționalizările unui bărbat, nu fac cât un sentiment al unei femei.
El:  Voltaire vroia probabil să spună ,,cât intuiția unei femei,,.

Ea:  De la bărbați vrem obsesie,vrem dorință,vrem atașament și vrem exclusivitate.
Pentru ca,apoi,să ne revoltăm împotriva lor.

El:  Pentru că doriți ce nu puteți duce… Cel ce iubește mai multe femei, descoperă arta lui Dumnezeu. Cel ce iubește o singură femeile, descoperă iubirea lui Dumnezeu.

Ea:  Două cuvinte de care se teme orice bărbat : ,,Mai vreau!,,

El:  La 25 de ani trebuie să-i mai dai 45 de minute, la 35 de ani trebuie să-i mai dai un pahar de vin, la 45 de ani trebuie să-i mai dai o cină si la 55 de ani trebuie să-i dai pălaria și bastonul.

Ea:  Ce-și dorește o femeie? Un bărbat brutal de tandru.
El:  Numai femeia poate găsi tandrețea in brutalitate.

Ea:  Bărbatul inteligent? Este bărbatul care atinge mintea unei femei, înainte de a-i atinge trupul.

El:  Aș zice mai repede sucește mintea decât atinge.

Ea:  Bărbatul nu apare în viața ta ca să te facă fericită,această responsabilitate este doar a ta și depinde doar de tine. Bărbatul apare ca să ai cu cine împărtăși din ceea ce ești.

El:  Bărbatul apare, câteodată, fie să aibă de unde pleca, fie să aibă unde eșua.


Ea:  Un bărbat care știe totul despre femei,nu știe nimic despre una singură.

El:  Până o descoperă, o cercetează și o trece la ,,rezolvată,,…dacă este profesionist.

Ea:  Îmi plac bărbații care au păreri și curajul să le spună cu voce tare.Îmi plac bărbații inteligenți. Îmi plac oamenii care nu zâmbesc convențional. Cei care râd cu poftă și cheltuie ore cu prietenii, cu cei pe care pot să-i sune în miez de noapte și să le spună că au o temere.. Imi plac oamenii frumoși, excepționali, care nu-și frâng coloana vertebrală.

El:  Asta până la căsătorie, nu? După aceea adio ore cu prietenii!!!

Ea:  (citând din Alexandru Chemeleu)  Femeile nu pot fi mințite. Mulți bărbați nu au înteles asta. Ele se lasă mințite în numele unei iubiri neînțelese. Trebuie să fi un prost să crezi că femeia de langă tine este o proastă. Altminteri, nu ai fi ales-o.

El:  Sau poate a ales-o tocmai de aceea! E mai comod să nu-ți pierzi timpul explicând cuiva ce oricum nu ar înțelege.

Ea -Din punctul meu de vedere, un bărbat de calitate, un bărbat manierat, un gentleman, nu își poate coborâ comportamentul în funcție de femeia pe care o întâlnește.

El:  Și cu o curvă va fi tot gentleman, iar ele iubesc asta…dar nu fac reducere de preț.

Ea :  De ce-mi plac bărbații inteligenți? Pentru că sunt ironici și autoironici,critici și autocritici, sensibili și logici. Pentru că pot discuta cu ei câte-n lună și-n stele, pentru că mă răsfață, pentru că îmi desenează propriul eu, pentru că mă aduc cu picioarele pe pământ atunci când decolez. Pentru că le plac perlele și parfumurile mele.

El:  Le plac perlele pe pieptul desgoilit și parfumurile de la gleznă în sus.


Ea:  Bărbatul demn este cel care merge pe un singur drum drept și sigur, decăt pe două cărări deodată și nesigure, care duc cu siguranță la pierzanie!

El:  Numai unul este drumul, celălalt este banda lui de urgență…

Ea:  Un bărbat se maturizează abia atunci când toate eforturile sale sunt îndreptate spre a  păstra o singură femeie,nu pentru a cuceri cât mai multe.

El:  Maturizarea nu însemnă că ți-a venit mintea la cap, ci că a coborât la burtă.

Ea:  (citând din Andreea Văduva) A fi domn înseamnă, în primul rând, să-ţi respecţi femeia, să o pui pe un piedestal unde nicio altă femeie nu ajunge. Să o consideri unică. Să o venerezi.

El:  Dacă-i admiri formele în lenjerie sumară, ești pervers, dacă nu, ești homo. Dacă-i aduci flori, ascunzi ceva.Dacă vrei să faci dragoste cu ea prea des, ești obsedat, dacă nu, insemnă că ai pe altcineva.Dacă o doare capul, e obosită, dacă te doare pe tine, n-o mai iubești. Pe pedestal se urcă ea singură.

Ea:  Bărbatul este ca fierul de călcat: te abureste ce te aburește pâna te arde!

El:   Sigur, doar dacă tu ești o cârpă!

Ea:  Un bărbat cu visuri are nevoie de o femeie cu viziune.

El:  În primul rând…cu vizuină! E frig să visezi în parc…


Ea:  Când inima unui bărbat este deprimată de atâtea preocupări, ceața este imediat  împrăștiată în momentul în care apare o femeie.

El:  Pentru că în minte fulgeră o întrebare: cum s-o abordez acuma? Dacă există o lume a bărbatului, femeia are cheia acestei lumi.

Ea:  Sa nu crezi niciodată că păcatele altora sunt altfel decât ale tale.

El:  Adică ale lor mai grele, ale tale mai ușoare? Lucrurile bune din viață sunt ilegale, imorale sau îngrașă…sau sunt măritate. Și dacă sunt măritate, ce?

Ea:  Există bărbați care-ți spun ,,să fii liniștită,, și bărbați care te fac să te simți liniștită…

El:  …și bărbați care te liniștesc de tot.

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)