CAPITOLUL 1.3: Femeia – eterna poveste

 

Ea:  (citând din Anais Nin)  Uneori,trebuie să am mai puține sentimente și mai multă inteligență,iar lucrul acesta mă doare.

El:  Un singur sentiment dominant este suficient ca să-ți agăți inteligența în el.

Ea:  O femeie care se află într-o cameră,îmbrăcată,ocupă,în mod obiectiv,un spațiu limitat. Goală, ea reprezintă o lume întreagă.

El:  O lume care focusează toate energiile într-un singur punct pâna face implozie în acel loc.

Ea:  Femeia? O copilă naivă și inocentă care se joacă în părul tău,te enervează de dragul distracției proprii, iar apoi se supără pentru că te-ai enervat.

El:  Supărarea trece…momentul rămâne!

Ea:  La femei, tocul este începutul feminismului. In momentul in care femeia a realizat puterea magică a pantofului, bărbații au fost …subjugați pe vecie.

El:  …apoi a urmat papucul. In orient, daca arăti papucul unui bărbat, acesta fuge mancând pământul, la noi este invers…e folosit să nu fugă! Cum să fugă ținut sub papuc?

Ea:  Feminitatea nu-i altceva decat eleganță, rafinament, mister, zâmbet, grație, frumusețe,..ca amestec de adevar, bine și armonie.

El:  Și unde le ține ascunse? Feminitatea asta trebuie să fie o floare rară! Apare numai pe covorul roșu și e păzită de bodyguarzi să nu intre în extincție.


Ea:  Femeia este o felină care poate fi și domestică, și sălbatică. La fel ca pisicile, sunt grațioase, au nevoie de atenție, au schimbari  bruște de dispoziție, le place să fie fotografiate, sunt irezistibile, nu stau în brațele tale pentru că le mangâi ci pentru că  așa vor ele și când se întețește joaca, le place să muște sau să zgârie!

Ea:  Femeia este ca o leoaiacă, niciodata subversivă, dar hotarată să-l lase pe el “rege” atâta timp  cât asta îi face ei plăcere.

El:  Dar mai și acceptă alti “leuți” când regale-și face siesta.

Ea:  Mi-a fost mereu atât de greu să fiu una dintre sutele de povești care se scriu în același timp în mine. Cum să fii simplă,când ești atât de complexă?

El:  Complexă sau complicată? Complexitatea se reduce ușor la un algoritm. Complicațiile se multiplică haotic de la sine!

Ea:  O femeie începe prin a rezista avansurilor făcute de un bărbat și sfărșește prin a-i bloca retragerea.

El:  De multe ori conveniența eșueaza în atașament sau chiar iubire…și atunci  femeia nu mai vrea sa renunțe la un bun gata câștigat.

Ea:  Nu există femei arogante,ci doar bărbați pe care vor să-i țină la distanță.

El:  Ai întrebat și pretinsele ei prietene, ce părere au? Pentru ceilalți bărbați sunt pisicuțe mieroase.

Ea:  Bărbatul este artist,femeia este Arta însăși. Bărbatul este sculptor,femeia este Sculptura. Bărbatul este istoric,femeia este Istoria. Bărbatul este poet,femeia este însăși Poezia.

El:  Bărbatul este concret, femeia este abstractizarea concretului său pentru a face totul…relativ.


Ea:  Corpul unei femei trebuie să fie un trofeu acordat unui singur câștigator și nu un premiu de consolare oferit participanților.

El:  Sau eventual membrilor juriului.

Ea:  Femeia are și o parte a ei…mai întunecată… care o face să strălucească, așa cum are și luna.

El:  Depinde cum se-nvârte ea, sau cum te invârtește pe tine!

Ea:  În afară de sâni, fund, picioare și buze, femeile norocoase au privilegiul,de a fi admirate și pentru modul în care își trec mâna prin păr, pentru cât sunt de frumoase când gătesc fredonând balade rock, pentru pielea și aroma lor.

El:  Dacă au norocul de a avea din toate, pot să-și trecă mâna pe unde vor ele…

Ea:  (parafrazând după Simone de Beauvoir ) Nu te naşti, ci devii femeie. Niciun destin biologic, psihic, economic nu defineşte înfăţişarea pe care şi-o asumă în mijlocul societăţii astăzi femela speciei umane.

El:  Acest produs intermediar între mascul şi castrat, care este îndeobşte calificat drept feminin, ia treptat locul nimfei senzuale clasice.

Ea:  Femeia pasională? Este femeia care îți va arăta cerurile sacre pline de stele, astfel încât vei ajunge să te întrebi dacă trăiești pe aceeași planetă pe care te-ai născut.

El:  Ce e scris în stele e tradus în zodii…Dar trebuie să aibă cui să le arate, că nu înțeleg de ce Dumnezeu a pus Carul Mare și Carul Mic pe cer și a lăsat boii pe pământ?


Ea:  Femeile greu de sedus sunt o iluzie și o scuză a celor ce au uitat să seducă.

El:   Pentru un ochitor experimentat , orice păsărică poate fi țintită, oricât de sus ar sta în copacul vieții.

Ea:  Orice femeie ar  vrea să fie iar copil…să plângă fără s-o doară sufletul, să râdă  până o doare burta din lucruri fără însemnătate și să  iubească fără să-și dea seama…

El:  Conform principiului că inconștiența este izvorul fericirii.

Ea:  Femeia asta,cea care n-a fost a tuturor și nu va fi a oricui,mi se pare cea mai atractivă. Această femeie valorează cât o mie din alea cu sânii pe-afară care sug portofele. O femeie care se respectă este visul oricărui bărbat.

El:  Este visul…că realitatea este pentru” au fost odată, a fost ca  niciodată…” Astea de azi cutreeră prin baruri să sugă portofele, coctailuri sau, mă rog, ce vor ele…

Ea:  Noi, femeile, suntem precum felinele: acasă suntem pisicuțe pufoase, afară devenim pisici tacticoase, între patru ochi mâțe mieroase, dar dacă suntem călcate pe coadă ne arcuim brusc, zgâriem profund și ne arătăm colții ascuțiți.

El:  Știam că pisicile au darul vindecării, dar voi ne-mbolnăviți… de cap!

Ea:  ( pararazânu-l pe Emil Urcan) Femeile sunt de două categorii: unele sunt mai ales mame, altele iubite. Dacă le compari cu anotimpurile, femeia mamă este ca anotimpul ploilor; îți dă hrana, te potolește, îți înlătură toate lipsurile, te multumește prin sacrificiile sale proprii. Iar femeia iubită este ca primavara, misterul ei e de nedestăinuit, farmecele ei sunt dulci și neliniștea ei îți trezește valuri în sânge.

El:  Dacă le ai pe amândouă, ești un om făcut…praf!


Ea:  La 40 de ani, femeia are deja un stil de viața, de gândire, o anume conduită în mediul său și în societate, a ajuns prin propria sa muncă pe un nivel social și profesional în care îi este bine. Ea se află în etapa în care și-a asumat trecutul prin acceptare și vindecare, își cunoaste nevoile emoționale, vede lucrurile în mod matur și își trăieste viața in mod asumat, responsabil.

El:  Din acest motiv poate lua și cele mai dramatice, dar și proaste decizii.

Ea:  Concluzie: Femeia este un miracol de contradicții divine.

El:  Diabolice!

 

 

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)