Captolul 27 Despre prietenie

„Celibatarii  cunosc mai multe lucruri

            despre femeile căsătorite decât cei

            însuraţi; dacă nu, sunt şi ei însuraţi.”

Ea – Cu un prieten adevărat nu trebuie să vorbești în fiecare zi. Atâta timp cât prietenia trăiește în inimile lor, prietenii adevărați nu se vor despărți niciodată..

El – Până intervine sexul  opus…ori se bat, ori și-o împart.

Ea – Eu nu cred să fiu cea mai importantă persoană din viața ta, dar sunt sigură că ți-am transmis importanța ce tu o ai în viața mea…

El – La bani se încearca trăiniciile…nu la bar.

Ea – Dacă, uitându-mă la tine, nu îți mai văd aripile de înger păzitor, nu știu a cui este vina: a ochilor mei că nu le mai văd sau a sufletului tău că nu le mai poartă…

El- Numai îngerii nu obosesc, oamenii da!

Ea – Există doar o singură frumusețe care nu se ofilește niciodată…frumusețea sufletească a fiecărui prieten.

El – Cât rămâne prieten…și cât nu se dovedește contrariul .

Ea – Prietenul  care ține la tine cu adevărat, nu te minte, nu te folosește, încearcă să te ajute mereu și mai ales, nu te lasă la greu!

El –  In plus, nu se îndepărtează de tine indiferent de spațiul și timpul ce v-au  desparțit.

Ea – Prieteniile se pot estompa în timp, dar dacă cineva te iubește cu adevărat, atunci acea persoană te va purta vesnic în inima sa.

 

El – Nu există criză de spațiu sau timp, există numai criză de comunicare.

 

Ea – Nimic nu este mai amar decât otrava prieteniei false.

El – De care iți dai seama de abia după ce ai băut-o.

Ea – Prietenul care te merită cu adevărat este acela care vede ce dispoziție schimbătoare ai, cât de greu îi este să se înțeleagă cu tine de multe ori, dar cu toate astea rămâne alturi de tine.

El – Tu ai putea să faci la fel? De regulă situația este unilaterală.

Ea – Prietenia este ca un pom. Nu conteaza cât de înalt este , ci cât de adanci îi sunt rădăcinile.

El – Dacă și face fructe, e și mai bine.

Ea – Fetele supravietuiesc fără iubit dar nu pot să traiască fără cele mai bune prietene…

El – …care să le fure iubitul…Bărbații nu se aruncă, se reciclează.

Ea –  Prietenia, fie ea chiar și virtuală, aduce în inima noastră, o atingere caldă, plină de emoția binecuvântată a gândului că exiști, că, poate, cuiva îi lipsești, dar mai ales că, poate, cuiva, îi ești necesar.

El – Prietenia virtuală este ca și cum te-ai îmbăta cu apă rece.

Ea –Un prieten virtual nu este o ficțiune. De cele mai multe ori, mesajul său vine în momentele tale grele de singurătate și tristețe. Prin simplul fapt că-ți trimite un gând în fiecare zi arată că îi pasă de tine…și pe moment, uiți că ești singur.

El – În jurul nostru, toate căile, speranțele, scopurile, relațiile  construiesc o lume virtuală în care prietenul virtual este la locul lui.

Ea – Capacitatea empatică îți permite să citești și să înțelegi energia oamenilor. Persoanele empatice au capacitatea de a scana energia altora, precum gândurile, sentimentele și, eventual, evenimentele de viață din trecut, prezent și viitor.

El – Asta se numește psihanaliză.

Ea – O piatră este deajuns să spargă un geam…o propoziție este deajuns să frângă o inimă…o neîntelegere este suficientă să strice o prietenie.

El –  Piatra și cuvîntul jignitor nu se mai întorc, neînțelegerea însă poate fi lămurită.

Ea – Dacă într-o zi ai vrea să plângi, sună-mă. Nu-ți promit că te voi face să râzi, dar voi plânge cu tine. Dacă într-o zi ai vrea să fugi, sună-mă. Nu-ți promit că te voi face să rămâi, dar aș putea fugi cu tine.  Dacă într-o zi s-ar putea sa nu răspund, atunci fugi spre mine, s-ar putea să am mare nevoie de tine!

El – Rezonanța este fenomenul esențial care asigură magnetismul între două ființe compatibile.

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)