CAPITOLUL 8: Arta de a fi femeie.

 

Ea:  Stăpânește arta de a fi femeie! Concentrează-te cu feminitatea!

El:  Asa se căsătoresc  baieții frumoși cu toate urâtele și eu mor de ciudă…

Ea:  A fi femeie este o artă! E mai mult decât a purta tocuri înalte sau parfumuri ce se simt de la colțul străzii. Feminitatea,ca și frumusețea,vine din interior. E o stare de spirit pe care femeia o emană prin toți porii. E acel ceva pe care îl simți,de cum o zărești.

El:  Și femeile și bărbații spun: ”E sexoasă!”

Ea:  Onoarea femeii ține de modul în care își respectă trupul.

El:  De aceea onorariile sunt diferite…locurile la Spa-uri ocupate și saloanele de masaj,  erotic sau nu, prosperă.

Ea:  Feminitatea este un mod de viață pentru femei,este o artă care implică tot ceea ce înseamnă:sănătate,frumusețe,iubire,pasiune,naturalețe,creativitate,armonie,profunzime,intuiție, tandrețe ,gingășie,rafinament,sensibilitate,senzualitate,înțelepciune,care nu are vârstă,nu are preț,doar calitate.

El:  Ca bărbat, e bine să ai parte de a savura atâtea calități, doar să nu se cunoască între ele.

Ea:  O femeie adevărată nu provoacă…e provocatoare. Ea nu e doar inteligentă…e și înțeleaptă. Nu insinuează…demonstrează și nu se grăbește niciodată…așteaptă momentul potrivit.

El:  Momentul în care nu mai ai scăpare. Te va copleși provocator, înțelept și demonstrativ.


Ea:  Interiorul meu e plin de tine, inima e redusa la tacere si abia rezista, dar exteriorul emană impasibilitatea caracteristică-mi. Asta numesc eu, diplomatie într-ale comportamentului.

El:  Esenţa unei femei este un abandon în formă de rezistență.

Ea:  A fi feminină  înseamnă să aștepți, să fii calmă, să te dăruiești și să iubești.

El:  Majoritatea ați promovat povestea cu dăruitul! Si prestanța sau caracterul unde sunt, după dăruire? Femeile se pot rușina în patru ipostaze: prima dată când se dăruiesc prima dată, a doua oară când înșeală prima dată, a treia oară când primesc bani sau bijuterii prima dată și a patra oară când plătesc prima dată.

Ea:  Noi, femeile, nu suntem ceea ce toți văd. Suntem ceea ce puțini au parte și ceea ce foarte puțini înțeleg.

El:  Aș vrea să-i cunosc și eu pe aceeia care înțeleg. Eu cred că doar se prefac.

Ea:  Unde o femeie deșteaptă face valuri, o mulțime de alte femei fac spume.

El:  Pentru că rezistența masculină la prostie este ca stânca.

Ea:  O femeie poate intra într-o cameră și să o stăpânească. Ea nu are nevoie nici măcar să deschidă gura,dacă știe unde este puterea ei.

El :  Unde? La locul cunoscut.


Ea:  Din femeie se scurg vise și întâmplări cu final neașteptat și tot de-acolo vin toate simțirile înalte, fluidele fierbinți cu iz maternal și ispitele de lângă vinul desfăcut.

El:  Cu atâtea fluide mi se face sete…și îmi lasă gura apă.

Ea (citând din Corina Culcea):  Cât e de greu să fii femeie, când năvălesc peste  tine secundele moarte și timpul te înghesuie în unghere strâmte…

El:  Adică atunci când nu mai ai încotro…resemnează-te! Toate trebuiau la vremea  lor, pentru că timpul nu iartă superficialitatea voastră.

Ea:  Femeia merge cu frumusețea exterioară un timp scurt, dar cu frumusețea interioară și  faptele sale merge veșnic.

El:  În măsura în care acestea două se armonizează și se și manifestă.

Ea:  In inima, mintea și corpul înțelepciunii feminine se află cele mai mari secrete și cele mai mari puteri ce așteaptă să fie revelate, iar toate acestea sunt scoase la iveală de atingerea unui bărbat.

El:  Dacă bărbatul nu sapă, comoara ramâne ascunsă.

Ea:  Un punct forte de atracție este încrederea. Chiar dacă o femeie nu se poate lăuda cu un trup perfect, respectul față de sine și încrederea în forțele proprii o fac mai atractivă.

El :  Deci capul sus, umerii înapoi și pieptul înainte!


Ea:  Sunt femei care visează. Femei care așteaptă. Femei care caută o viață întreagă sau care nu mai caută nimic. Sau sunt femei care vor să fie sărutate, pur și simplu, pe creier, curtate cu vorbe și omorâte cu replici. Femei inteligente, femei cu gust și rafinament, femei care chiar știu să iubească și să se lase iubite.

El:  Femeile inteligente visează…dar nu așteaptă miracole, caută… dar caută  sfera în care să strălucască și vor…dar știu ce vor și știu să atragă nu să fie curtate cu vorbe.

Ea (citându-l pe John Holt):  Măsura caracterului este dată nu prin câte știm să facem, ci prin cum ne comportăm atunci când nu știm ce să facem.

El:  Când nu știe ce să facă, femeia întreabă  bărbatul, chiar dacă nu merge pe mâna lui, ca să-i pasese responsabilitatea. Dacă iese bine, așa știa și ea! Dacă iese rău, e numai vina lui! Bun caracter!

Ea:   Rețeta mea? Zâmbetul, un pic de autoironie,un gram de nebunie(sau poate mai multă), stil și …să simt totul, de la piele până la inimă.

El:  De la piele la inimă e cale lungă. Majoritatea vă opriți simțurile la piele și mucoase.

Ea:  Refuză să-ți cobori standardele pentru cei care refuză să și le ridice pe ale lor.

El:  Și astfel poți să rămâi nemăritată toată viața.

Ea:  Întotdeauna sperăm la ceva mai bun decât azi și mâine vom fi căutători de comori în trecut Întotdeauna căutăm ceea ce ne lipsește și fugim de ceea ce ne lipsește și mai mult.

El:  Pentru că ceea ce credem că ne lipsește nu ni se potrivește și de ceea ce ne lipsește cu adevărat nu suntem conștienți.


Ea:  Simplicitatea este cheia eleganței feminine adevarate.

El:  De asta vă îmbracați atât de …desbrăcate?

Ea:   Roșul este cel mai bun remediu împotriva tristeții…

El: …și a resemnării…dacă se asociază și făcutul dragostei, efectul este maxim… La femei  starea de “Good mood” se manifestă după sex, dar ca să facă sex, ea trebuie să  fie în stare de “Good mood”.

Ea:  Nu lăsa pasiunea să ți se urce la creer și să-ți ia mințile. Reteaz-o încă de la inima. Cine raționează în iubire e stăpânul celuilalt. După ce ai gustat din mierea fericirii ce mai astepți? Paradisul? Ține minte că acesta nu are numai un șarpe , ci mai mulți. Vrei să te seducă șarpele geloziei sau al abadonării?

El:  Șerpii se pot dresa și ei! Singura beție sănătoasă este pasiunea… paradisul este himera ta . Fiecare om are dreptul la un păharel din mierea fericirii, după primul paharel devine alt om și acesta are și el dreptul la un paharel de miere și astfel devine alt om, care are dreptul….

Ea (citând din Coco Chanel):  Frumusețea, ce armă! Modestia, ce eleganță!

El:  Femeia are două arme, fardurile și lacrimile…noroc că nu pot funcționa simultan.

Ea:  Să fii frumoasă înseamnă să poți avea ceea ce anii nu-ți pot fura și nici banii nu pot cumpăra.

El:  Și nici chirurgii ce opera.

Ea:  Să ai curajul să fii tu însuți o operă de artă ce-și va găsi admiratorii și mai ales cumpărătorul, care se va regăsi cu adevărat în tine și te va lua acasă,să-i fii icoană și oglindă. Fără să vrea să-ți schimbe liniile, unghiurile și nici nuanțele, ci te vrea exact pentru disproporțiile sau combinația excentrică de lumini și umbre.

El:  Dar să fii excepția cumpărată în viață și nu după…ca toți marii creatori. Licitațiile pe astfel de opere de artă se numesc trafic de carne vie.

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)