Capitolul 32. În ce cred sau nu cred femeile…

Ea – Nu cred în oameni perfecți, pentru că nu cred înaparențe, la fel cum nu cred în bărbați care arată nespus de bine, sunt inteligenți, tandri, înțelegatori și mereu acolo când ai nevoie. Sunt iluzii.

El – Dar voi adorați iluzionismul…acesta este nivelul preferat de percepție.

 

Ea – Nu cred în poze și selfie-uri photoshopate, în silicoane, botox și operații  estetice, în reclame de păr care strălucește mereu fără să-și schimbe forma la vânt, dinții perfecți și de un alb sclipitor…

El – Viața te contrazice, nu eu…ce economie s-ar face în bugetul național dacă toate femeile nu ar crede în reclame!

 

Ea -Nu cred în iubirile în care nu există patimă, dorință și atracție. Mi se par ori artificiale, ori chinuite. Iubirile în care cei doi nu tânjesc unul după celălalt, atrofiază încet, încet atât feminitatea cât și masculinitatea.

El- Românul când e singur are o problemă: n-are femeie. Când s-a căsătorit are o mulțime de probleme. Așa că tradițional, îmbină inutilul cu neplăcutul…c-așa-i la noi: el provoacă furtuna și apoi se plânge că-i plouă …în casă.

 

Ea – Nu-mi cere să fiu mereu optimistă și cu zâmbetul  pe buze, pentru că nu cred în psihologia motivațioanală…mi se pare o forma de manipulare.

El –   Dar nici mereu cu toate corăbiile scufundate, cerșind atenția  celor din jur…asta nu-i manipulare?

 

Ea – Cred cu tărie că pierdem pentru a primi ceva mai bun. Şi, poate că pentru a preţui acel ceva mai bun trebuie să trecem prin nişte etape, să cunoaştem şi ceva mai puţin bun… De aceea sunt pregătită să pierd tot ceea ce nu mi se cuvine, tot ceea ce nu ar trebui să fie al meu, pentru că știu că viața a pus deoparte ceva mai bun pentru mine!

El –  În viață trebuie să te mulțumești cu ce ai, pentru ca atunci când ți se ia și acela, să rămâi măcar cu mulțumirea.

 

Ea – Nu cred în box office și nici în best-seller, pentru că nu cred în bunul gust al maselor.

El – Elitistă, elitistă,…dar de ce te încingi la manele în miezul nunții și de ce leșini pe stadion când se cânta ultimul hit?

 

Ea – Cred în instantaneele nemascate, în naturalețea chipului uman  din momentul în care nu se sinchisește de cei din jur, arătând exact ceea ce simte.

El – Și atunci când arată degetul mijlociu? Sau mai rău…dacă asta simte!

 

Ea – Apeciez  fețele și corpurile imperfecte, cu moliciuni și împliniri, semnele pe care timpul și viața le lasă pe trup și pe suflet, femeile nemachiate sau fardate discret și natural ca un semn de cochetărie.

El – Evident, pentru a putea să te distingi deasupra lor! Ce-nsemnă și concurența asta!

 

Ea – Cred în entuziasmul tinerilor care merg împotriva curentului, chiar și atunci când habar nu au de ce, pentru că vor doar se fie diferiți și rebeli.

El – Este din ce în ce mai răspandită moda “aprecierii” tinerilor cu 10-15 ani mai puțin,pentru a face un cuplu. Nebuni rebeli, armasari pur sange…

 

Ea – Cred in trăinicia relației cu un bărbat fără pătrățele, deștepți și care nu acceptă să fie călcați în picioare, oricât de mult ar iubi o femeie.

El – Păi de ce să-I calci în picioare? Sunt buni de pus la gătit, la dus  gunoiul, la dus copii la școală, la bătut covoarele, la cărat cumparăturile, la desfundat hornurile și nu numai.

 

Ea –  Cred că nu există altă unitate de masură a inimii mai presus de iubire, iar dacă în suflet aceasta lipsește, atunci nu este senin, iar dacă în suflet nu este liniște, nicăieri în lume nu vei  găsi pacea!

El – Pentru că lumea exterioară reflectă interiorul tau…te ia cu frison,chiar dacă afară e soare, dacă în sufletul tău e frig și plouă.

 

Ea – Cred că râsul este cel mai bun lucru care arde caloriile. Cred în ideea de a fi puternic când totul începe să meargă prost. Cred că fetele fericite sunt cele mai frumoase femei.  Eu cred în roz. Cred în ziua de mâine și cred în minuni.

El – Alții spun că râsul îngrașă…sau doar mărește apetitul? Cu apetitul crescut și satisfăcut, totuți să slăbești, iată minunea!

 

Ea – Cred că, până la urmă , toți vom ajunge, fără a putea obiecta, o cărămidă în sufletul de piatră al cuiva.

El – Și de aceea, sufletul lui va rezista!

 

Ea – Eu cred în puterea unei priviri…acolo unde strălucește o privire , diamantul este de prisos.

El – Dar împreună fac desăvârșirea.

 

Ea – Eu cred că  sexul este manifestarea fizica a iubirii, indiferent că e la început sau întarziat. Este celebrarea și amplificarea efectelor energiei Kundalini în corp, discret, prin pasiune și entuziasm…

El – De aceea atâta pasiune și entuziasm în industria pornografică!?!

 

Ea – Cred că și  în realitate , nimeni nu te minte pe tine, ci se minte pe sine.

El – Sintagma “minte-mă frumos” a fost inventată de femei. Dacă în adevărul realitații nu te simți confortabil, minciuna îți creeaza o nouă realitate  în care să fi satifacută…

 

Ea – Crede…și lasă minunile să se întâmple în viața ta.

El – Acesta este verbul de la care pornesc toate manipularile omului, la toate nivelele. La nivel fizic s-a inventat creditul, ca sa ne supunem social. La nivel psihic actioneaza  încrederea , ca să putem socializa. La nivel spiritual acționează credința, ca suport existențial.

 

Ea – Sunt sigură că fiecare dintre noi,are un capitol din viața sa, pe care nu-l citește nimanui.

El – Si bine face…

 

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)