Capitolul 22:Ce doresc și ce nu doresc femeile

Ea – Nu dorim un bărbat cu brațe puternice, ne dorim un bărbat pe care să-l descoperim în fiecare  zi…

El – …și în fiecare noapte, luându-i plapuma.

 

Ea – Ca femeie, îmi doresc un om decis, care să știe că mă vrea doar pe mine și n-are teamă de a-mi spune cât de mult însemn pentru el. Ca femeie, îmi doresc un om blând dar puternic, care să mă asculte atunci când vorbesc prea mult și să mă înbrățișeze atunci când mă simt singură…

El – Fă întâi ceva însemnat… ca să însemni atâta de mult pentru el.

 

Ea – Femeile vor cu orice preț ca bărbații să renunțe la cele trei atribute prin care sunt definiți: emoționalitatea restrictivă,inhibiția afecțiunii și preocuparea pentru succes. Ele vor iubire.

El – Dar,culmea, sunt atrase de cei care corespund atributelor de mai sus. S-ar îndrăgosti ele, oare, de bărbați sensibili și emotivi, mângâietori și plini de tandrețe și neanimați de ambiții de ascensiune socială? Femeia vrea un bărbat “hard” dar care să fie „soft” numai cu ea.

 

Ea – Privește-mă cu bunătate, atunci când obosesc să te mai caut! Ține-mă-n palme, atunci când îmi e prea teamă de căderi!  Învelește-mă cu vise, atunci când mi-e frig! Așteaptă-mă cu răbdare,a tunci când rătăcesc drumul spre tine!

El – Cereri…cereri…care-i oferta?

 

Ea – Te vreau bărbat, nu o marionetă pe care s-o pot juca după bunul plac. Vreau să bați cu pumnul în masă când întrec măsura, vreau să urli pentru a te face auzit dacă este nevoie să-mi acoperi vocea. Vreau să știi ce vrei și cum să și obții acel ceva. Și n-am să mă supăr dacă-mi vei da peste nas atunci când merit.

El – Nimic nu e mai sexy decât un bărbat care știe să fie vulgar și cavaler în același timp.

 

Ea – Femeille nu vor întotdeauna să aibă dreptate…

El – Vor doar să o impună.

 

Ea – Îmi dau seama că vreau pe cineva care să știe cum sunt. Care să recunoască sosirea mea dupa fumul și mirosul meu…pentru că doar atunci voi fi eu.

El – Cu fumul merge, cu fumurile nu. Cu mirosul depinde…cum și unde miroși. Mirosul  este un factor foarte important în declașarea libidoului, nu numai la câini.

 

Ea – Femeile și-au dorit un seducător, plin de pasiune, care să le ofere cele mai nebunatice nopți și cele mai liniștite zile.

El – Dupa ce au citit “O mie si una de nopti”…când vor să-l găsească, redeschid cartea.

 

Ea – Mulți n-au înțeles că femeile se îndrăgostesc de bărbații care nu renunță, de cei care reușesc să fie misterioși și amuzanți și nu se laudă cu calitățile lor, ci îi oferă femeii iubite șansa de a descoperi tot ceea ce vrea să găsească.

El – Misterul și amuzamentul exclud lauda de sine și insistența prostească, ci dimpotrivă, fac loc unui joc de-a șoarecele și pisica.

 

Ea – Fiecare femeie vrea un bărbat dur, care să fie blând numai cu ea. Fiecare bărbat vrea o femei bună, care să fie rea numai cu el.

El – Orice femeie bună are cel puțin o coastă de drac. Dar cele mai periculoadse femei sunt cele care îți fac raiul în pat și iadul în viață.

 

Ea- Ca femeie, sunt atrasă de inteligența masculină.Chiar dacă un corp perfect îmi atrage privirea, totuși nu îi dau atrenție pentru că știu că mă voi plictisi repede. Am nevoie de cineva de la care să am ce învăța, să cresc alături de el și astfel să mă păstreze pentru totdeauna.

El – Bărbatul potrivit nu se caută la dinți, ca altă dată…dar asteaptă să deschidă gura! Acela ce vrei tu, mai mult tace și gândește.

 

Ea – Femeia și-a dorit întotdeauna un bărbat care să ia toate deciziile importante deși știa că poate și ea să facă acest lucru.

El – Ca să aibă pe cine să boscorodescă dacă iese rău.

 

Ea – Nu pune mâna dacă nu știi să atingi, nu atinge dacă nu știi să mângâi și nu mângâia dacă știi că nu meriți. Iar dacă meriți …desăvârșește! Altfel, nu pune mâna!

El – Anunțul este frecvent “Nu atingeți exponatele dacă nu le cumpărați”. Dar ai grije, cumpărătorule, e  preferabil să plătești înainte de a pune mâna. Dacă pui mâna cu plata după, riști să rămai falit,

 

Ea –  Bărbații își doresc să fie prima dragoste a unei femei. O vanitate oarecum copilărească. Femeile , în schimb, au un instinct mai subtil, ele vor sa fie ultima dragoste a unui bărbat.

El  – Prima…ultima… ce contează?! O femeie adevărată iși dorește să fie marea  dragoste a unui bărbat.

 

Ea-  Tuturor le lipseste câte ceva. Până și infinitului îi lipsește un sfârșit.

El – Dar marii majoritați le lipsește câte o doaga. Infinitul se sfârsește în sine, prin implozie , pentru  că: + infinit/- infinit = -1 , deci o dispariție.

 

Ea – N-am căutat niciodată un bărbat pe care să-l pot controla, sau mai rău, un bărbat care să-mi facă în fiecare zi pe plac fără a-mi spune unde și cât greșesc. Ca femeie, îți dorești  un bărbat care știe ce înseamnă  o mângâiere, care știe când să fie un romantic și când trebuie să fie  un stâlp, care te surprinde cu sinceritatea și mentalitatea sa…

El – Atunci de ce îl cauți în buzunare, cică în numele curățeniei, în telefonul mobil  cică să vezi dacă nu este descărcat, în laptop să-l cureți de viruși, la serviciu să-i faci o surpriză…?

„Când o femeie tace, înseamnă că vrea să spună ceva!”Anonim

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)