CAPITOLUL 18.1: Femeia puternică.

Capitolul 18 Femeia puternică 2

„Nicio femeie nu se căsătoreşte pentru bani: ele sunt atât de inteligente că se îndrăgostesc de un milionarînainte de a se căsători.” 

Cesare Pavese


Ea:  O femeie puternică e o femeie care are încredere în ea și în ceea ce face. E o femeie care a decis să își accepte imperfecțiunile și să fie mândră de ceea ce este.

El:  Cu măndria mai încet… e una dintre păcate!

Ea:  Dupa 40 de ani, conștientizezi cât de importantă este propia valoare, începi să înțelegi că fericirea nu  depinde de cei din jur și nu mai pui accent pe ceea ce vor ceilalți de la tine, ci ceea ce astepți  tu de la ei.

El:  Adică pană la 40 de ani ai fost inconștientă? Vârsta nu răstoarnă eșafodul construit, ci mai repede iți ofera fie soclul statuii tale, fie suportul ghilotinei.

Ea:  Cand ajungi la 40 de ani, întelegi doua lucruri : că nu ai învățat destul sau că ai invățat prea mult. În primul caz, mai ai o scapare. În al doilea, nu prea.

El:  Omul cât trăiește învață! Mai sunt destule praguri ca să te dai cu fruntea de grinda de  sus. La omul cel desăvârșit, e-o cale-atât de lungă, că mii de ani de ar mai fi, acolo n-o s-ajungă!

Ea:  Am ajuns la un punct din viața mea în care nu mai trebuie să impresionez pe nimeni. Daca mă plac a așa cum sunt, bine, dacă nu, e rău pentru ei…eu strălucesc oricum. Nu am nevoie în viața mea de oameni pe care trebuie să-i impresionez ca să mă accepte și să mă respecte.

El:  Să impresionezi  înseamnă să creezi o impresie. Relatiile și respectul nu se bazează pe impresii, oricât de stralucitoare, ci pe convingeri. Deci fii convingătoare și lasă artificiile strălucitoare!

Ea:  Sunt dimineți în care mă trezesc cu zâmbetul pe buze și dimineți în care mi se pare că…nu mai am putere să merg înainte! Ceva mă face totuși să mă ridic: ambiția!

El:  La femei este nemăsurată…adică nimeni nu a îndrăznit să o măsoare.


Ea:  Am rezistat când simțeam că nu mai pot și voiam să renunț! Am luptat când nimeni nu m-a crezut în stare! Acum nu mă mai doboară nimic!

El:  Pană la proba contrarie! Când Dumnezeu a facut femeia, satana a zis ,,Ohho, a dracu competiție!,,

Ea:  Viața are jocul ei…dar eu am regulile mele!

El:  Pe care nu le poate urma nimeni pentru că se schimbă mereu în timpul jocului cu tine.

Ea:  Puterea unei  femei este în zâmbet…chiar și în momentele în care inima îi plânge.

El:  Da, pentru că zâmbetul femeii are multe tăișuri si tot atâtea sensuri. Dacă nu-i întelegi zâmbetul, caută-i privirea!

Ea:  Nu mi-am dat seama cât de puternică sunt, până când a trebuit să iert pe cineva căruia nu i-a părut rău și să accept scuze care nu au fost spuse…

El:  … și când te-ai abținut să nu îi dai o palmă!

Ea:  În spatele fiecarei femei de succes…stă ea însăsi!

El:  Dar nu singură! Cu o suită de femei lingușitoare…dar invidioase.


Ea:  O femeie puternică rămâne tăcută când oamenii o vorbesc pe la spate, dar asta nu în- semnă că nu aude și nu observă. Doar că alege să nu-și consume energia pe prostii.  Are lucruri mai importante de făcut!

El:  Dar atunci când se întoarce, toți tac! Iar când îi vine bine la mână…vai de

capul lor!

Ea:  Când simt că nu mai pot, privesc în jurul meu, văd câte am obținut pănă acum și realizez că totul depinde de mine!  Dupa nopți nedormite, lacrimi și clipe în care credeam că voi ceda, azi sunt puternică. Deși sufletul mi-e obosit, merg înainte cu fruntea sus și sunt sigură că în viața asta fiecare este răsplatit după propria purtare.

El:  E numai vina ta că ai ales singuratatea…În doi, puterea creștea, nopțile ar fi fost folosite pentru revigorare, zămbetul nu ar mai fi fost o mască și lacrimile puteau fi de fericire! Ai ales să te arăți puternică…dar însingurată!

Ea:  Daca se întâmplă să fii desteaptă, să ai succes și să mai fi și frumoasă sau, mă rog, cât de cât atrăgătoare …atunci….poți fi sigură că în spatele tău e o armată de femei care să te sape …dar și mai nou sunt și bărbați care dacă nu pot ajunge la tine sau nu au curaj să ajungă la tine, preferă să arunce cu noroi….

El:  Dacă se întâmplă…să ai aceste calități, ești categorisită drept scorpie!„Când un bărbat zice că un joc e stupid şi infantil, înseamnă că soţia sa câştigă mereu la acel joc.”

Cesare Pavese

 

 

Niculae Sitcai

Absolvent al Liceului Militar Dimitrie Cantemir - Breaza (1965) Absolvent al Facultății de Medicină și Farmacie - București (1971) Doctor în Medicină (1981) Medic primar ATI (1990) Sef Secție Anestezie-Terapie Intensivă la Specialised Clinics Center - Kuwait (2006)